HTML

Úthenger

Mindenről van véleményünk és el is mondjuk. Alapelv, hogy amit egy perc alatt nem lehet elmondani, az mellébeszélés.

Friss topikok

Linkblog

Büntetési tételek megváltoztatása a BTK-ban

2010.01.18. 16:09 :: Úthenger

Javaslom, hogy a bűncselekmények szankcióját a jelenleg kiszabható pénzbüntetésről vagy szabadságvesztésről változtassák nem megváltható közmunkára vagy verésre.

Indoklás: a pénzbüntetés igazságtalan, hiszen ugyanaz a tétel egy vagyonos elkövető számára kisebb büntetés, mint egy szegényebb számára. A pénzkiadás egyébként is múló pszichés hatás.  A szabadságvesztés sok pénzébe kerül adófizetőknek , mert drága a börtönök fenntartása és a nagy számú kiszolgáló személyzet fizetése. Ezen felül komoly probléma, hogy a sok összezárt bűnöző további gaztettre tanítja az újonnan bekerülőket.

Ezzel szemben az enyhébb bűncselekményekre alkalmazandó közmunka hasznos lehet. Például szelektív hulladék válogatása, vagy utca takarítás formájában.

A súlyosabb bűnök esetén a rendszeres verést alkalmaznám, ami fájdalmat igen, de maradandó testi károsodást nem okozna.

Amennyiben egyetért velem, kérem, hangoztassa a fenti nézetet minél szélesebb körben.

Szólj hozzá!

Címkék: népnevelés

A bejegyzés trackback címe:

https://uthenger.blog.hu/api/trackback/id/tr861682253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása